Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Gezisi

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Gezisi

•  18 Kasım 2019 Pazartesi

06.11.2019 tarihinde Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencileri ile “ Sanat Etkinliklerini  İzleme” Dersi kapsamında sanat dallarını incelemek ve Tokat'a özgü sanatları araştırmak amacıyla Tokat Olgunlaşma Enstitüsü'ne  gezi düzenlenmiştir.

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sayın Filiz Vanlıoğlu tarafından  kurumlarının yürüttüğü ''Tahta Baskı Yeni Nesillerle Buluşuyor'' projesi çalışmaları öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilerle atölye çalışması yapıldı. Tahta Baskı sanatı geleneksel motifleri, sanatın zorluk ve güzellikleri hakkında bilgi alındı . Enstitünün doğal boya hazırlama, giyim, dokuma, kitre bebek, kaşık bebek, deri işlemeciliği ile ilgili  atölyeleri gezildi. Öğrencilerimize katkılarından dolayı Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu'na, kurum öğretmenlerine, usta öğreticilerine ve çalışanlarına  kurumlarında bulunduğumuz süre içinde gösterdikleri samimi ilgiden dolayı teşekkür ederiz.