Öğrencilerimizden ''Sıfır Atık Projesi''ne katkı: ''Sıfır Atık Projesi'' konulu seminerimiz

•  6 Aralık 2018 Perşembe

Yüksekokulumuzda ''Sıfır Atık Projesi'' kapsamında uygulama başlamıştır.

Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın Saygıdeğer Eşleri Emine Erdoğan'ın öncülüğünde "Sıfır Atık Projesi" başlatılmış olup; “Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Yüksekokulumuzda ''Sıfır Atık Projesi'' tanıtımı amacıyla 5 Aralık 2018 tarihi çarşamba günü yapılan program;

Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi programı 2. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları atık kutuları tanıtımı ile başlamış olup, saat:14:00'da ''Sıfır Atık Projesi'' konulu seminer konuşmacılar Tokat Çevre ve Şehircilik İl Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Yasemin İSPİRLİ GÖKREM ve Çevre Mühendisi Kübra HANEDAR tarafından verilmiştir.  Katkılarından dolayı konuşmacılara Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Nüman ZENGİN ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkan V. Şükriye SAKAR tarafından teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.